« לדף הראשי | כנס צ'ייס - 2008 » | באריזונה ממשיכים את הדיון » | בשבח ההרצאה » | מה עושה ה-Superbowl בבלוג על תקשוב בחינוך? » | על העתקות, וכצפוי, טיפה על בלוגים » | והם לא ידעו שהם אורייני מידע! » | אין מנוס מלשאול ... האם יש כאן למידה? » | נענע מכה שוב » | מוטב מאוחר ... » | יד ביד, מומחה וחובבן, למען הנגישות » 

יום שבת, 9 בפברואר 2008 

לא על הכל דרוש מחקר

עם כנס צ'ייס ומספר המחקרים העצום שעליהם דווח בו (רבים מהם באמת מעניינים) עוד טרי בזכרוני, קישור שמצאתי בחשבון הדלישס של סוזן הזכיר לי שהשינוי לא בא בהכרח מהחוקרים, אלא שגם לשטח יש מה להגיד. מדובר במאמרון בבלוג של דין שרסקי, בקנדה. שרסקי מספר על ביקור שערך אצל כיתה ט' בבית ספר אחד בעקבות הזמנה שהוא קיבל מהמנהל. מתברר שהמנהל ואחת המורות ניסו לערוך ניסוי בשימוש בטלפונים סלולאריים בכיתה. לפני כשלושה שבועות שרסקי קיבל דואר מהמנהל, והעלה אותו לבלוג שלו:
I’m sure we are not going insane, but some would probably disagree. Carla and I tried something new and, well a little bit rebellious today. We invited the grade 8/9 ELA class/students to bring their cell phones into class (if they didn’t have one we used mysask for text). Our goal, using cell phones for learning. Our objectives, appropriate use of cell phones (manners and ethics), using the calendar/scheduling, using text to discuss literature (lit circles), tracking progress and assignments/projects, and engaging the new learner. Guess what, it worked like a charm and the kids are peeing themselves with enthusiasm. Welcome to Web 2.0!!!! I needed to share.
שרסקי קיבל הזמנה לבקר באותה כיתה, ובמאמרון מלפני כמה ימים הוא מדווח על מה שהוא ראה. מדובר, כמובן, בנסיון מצומצם, ובוודאי אי אפשר להסיק ממנו על השימוש בטלפונים סלולאריים בכיתות אחרות. ובכל זאת .... שרסקי מונה חמישה תחומים שבהם הוא התרשם ממה שהוא ראה. כולם מעניינים, אם כי עבורי הראשון הוא אולי המעניין ביותר. המנהל והמורה אמנם רצו לעשות משהו חלוצי, אבל הם גילו שהתלמידים התמקדו בלמידה, ולא בטכנולוגיה. שרסקי מסביר:
As Carla and Gord pointed out, the cellphone novelty will soon pass, the engagement was with the ideas and sharing. Students were not really dazzled by their phones, they simply used them to share ideas, pictures, sounds and videos. The real engagement was with each other and the story. The cellphones were almost seamless.
אין ספק שיש כאן עוד עדות לחשיבות של המעורבות של המנהל בתהליכי הטמעת הטכנולוגיה לתוך הכיתה. אבל מעבר לכך, נדמה לי שאנחנו רואים, בצורה משכנעת, שבעידן האינטרנט (והטלפון הסלולארי, כמובן) השינוי מתרחש מהשטח, מהנכונות לבדוק דברים חדשים. תמיד נעים לפגוש דיווחים מהסוג הזה.

תוויות: ,

לרגע חשבתי שאתה הולך לכתוב על כל הדברים המעניינים שנתקלת בהם בכנס.
אכן, להתנסות יש מקום מאוד מרכזי - ראה את כל תעשיית הסטארטאפים המפותחת חלקם באים ממחקר וחלקם מהתנסות

אותי עניינה תגובתה של Liz Kolb (מצטערת, לא הצלחתי ביצירת קישור אליה)להתנסות הלימודית עם הטלפונים הסלולריים: ליז ציינה כי בעצם העובדה שהתלמידים למדו להכיר את האפשרויות הגלומות בסלולרי ככלי למידה, יתכן והם יעשו בו שימוש ללמידה גם בהמשך חייהם.
ואני רוצה להוסיף, כי אולי הם יקחו עוד צעד קדימה, ויתרגלו לחפש את הפוטנציאל הלימודי הטמון בכלים הטכנולוגיים שיכירו בהמשך.

הוסף תגובה
מי אני?

  • אני יענקל
  • אני כבר בעסק הזה שנים די רבות. מדי פעם אני אפילו רואה הצלחות. יש כלים שמעוררים תאבון חינוכי, ונוצר רצון עז לבחון אותם. אך לא פעם המציאות היא שצריכים ללמוד כיצד ללמוד לפני שאפשר ליישם את ההבטחה של הכלים האלה.
    ההרהורים האלה הם נסיון לבחון את היישום הזה.

ארכיון




Powered by Blogger
and Blogger Templates